Tratamentul herpesului în timpul sarcinii

Sarcina în linie Herpesul este una dintre cele mai frecvente boli de pe planetă. Odată ce în corpul o dată, o persoană este purtătorul său pentru viață. Există 8 tipuri de virus herpes.

Tipul 1 virus afectează membranele mucoase ale feței (nasul, buzele etc.) Acest tip de virus nu este periculos pentru femeile gravide. El nu poate decât să strică starea de spirit a mamei viitoare cu aspectul său foarte plăcut.

A doua infecție cea mai comună este herpesul genital . O boală gravă în timpul sarcinii pe care ginecologii o observă cu atenție până la naștere. La urma urmei, această infecție este foarte periculoasă pentru făt și dezvoltarea sa normală.

Fapte interesante

  • Cu HPV-2 primar, riscul de infectare a fătului este destul de ridicat și este de aproximativ 50%, cu re-infectare doar până la 7%.
  • Atât în ​​primul trimestru, cât și în cel de-al treilea trimestru, infecția poate provoca o pierdere de sarcină în aproximativ 50% din cazuri.
  • La jumătate dintre copiii supraviețuitori, infecția din interiorul uterului mamei duce la starea de transport latentă cu descoperirea tulburărilor disfuncționale deja la o vârstă mai înaintată.
  • Infecția care apare la o femeie gravidă, asimptomatică sau într-o formă atipică, nu oferă încredere că totul va avea consecințe asupra copilului nenăscut. Din păcate, doar 15% dintre copii rămân sănătoși.

Este important! Herpesul în timpul sarcinii trebuie tratat în orice moment. Și mai devreme - cu atât mai bine, pentru că pot exista complicații grave.

Posibile complicații pentru mamă

Gravidă crede Organismul mamei viitoare, cu debutul sarcinii, este reconstruit, ducând la o imunitate redusă. Pentru boală, acest fapt este extrem de favorabil. Virusul herpes este adesea numit boală de imunitate. Infecția poate provoca nu numai o pierdere de sarcină, ci și apariția unor defecte grave în dezvoltarea fătului.

Boala afectează bunăstarea dezvoltării sarcinii, cauzând:

  • Pierderea avortului este o complicație de 1 semestru. Începerea sarcinii se desfășoară bine, dar dezvoltarea ulterioară a embrionului se oprește. Aceasta este o complicație foarte gravă, deoarece o femeie se simte adesea normală. Corpul ei nu respinge fătul. Ca rezultat - intoxicare.
  • Avortul spontan.
  • Nașterea prematură.
  • Nașterea copiilor moarte.

Este important! În timp pentru a recunoaște stoparea dezvoltării fetale.

Posibile complicații pentru copilul nenăscut

  • Boala cardiacă.
  • Dezvoltare întârziată.
  • Sindromul hemoragic (sângerare).
  • Înfrângerea sistemului nervos central.
  • Surditate și / sau orbire.
  • Icter în formă prelungită.
  • Hidrocefalie, etc.

Fructele

Infecția nou-născutului cu HSV-2 apare în timpul trecerii prin canalul de naștere, dar chiar și cezariana nu exclude întotdeauna infecția.

În cazul unui copil, în 30% din cazuri, sistemul nervos este deteriorat, în 40% din cazuri, pielea și ochii sunt deteriorate, ceea ce duce cel mai adesea la dizabilități sau chiar la deces.

Dacă un copil se naște prematur, atunci este de obicei aproape întotdeauna fatal. Statisticile arată că doar 10% pot supraviețui. Înfrângerea placentei poate avea loc în orice moment.

Infecția cu un virus provoacă:

  • în trimestrul I până la dezvoltarea anormală a tractului gastro-intestinal în făt, boli ale sistemului cardiovascular, microcefalie etc.
  • în trimestrul al doilea și al treilea la hepatitele herpetice, anemia, pancreatita, malnutriția și, din păcate, aceasta nu este întreaga listă a efectelor existente.

În timpul infecției inițiale cu un virus după 32 de săptămâni, copilul se naște cu răni pe piele, cataractă, necroză cerebrală. Cele mai grave consecinte sunt sepsisul sau meningoencefalita, in care rezultatul critic apare la 80%. Numai în cazul în care a început tratamentul în timp util, probabilitatea de deces este redusă la 20%.

concluzii:

Este absolut greșit să credeți că o femeie aflată în muncă care a avut herpes nu este capabilă să producă un copil sănătos.

Numai prima infecție directă în timpul sarcinii este periculoasă.

Riscul de infectare a fătului depinde de gravitatea bolii mamei și de durata contactului copilului cu canalul de naștere.

Dacă există o probabilitate de a fi infectat cu un virus, pentru a evita consecințe triste pentru copilul viitor, este necesar să faceți teste pentru prezența acestuia în organism înainte de a planifica o sarcină și înainte de nașterea imediată.

tratament

Kegel-practicanta-medic Tratamentul HSV pe demolări atinge următoarele obiective:

  • Simptome de atenuare.
  • Accelerarea procesului de regenerare.
  • Reducerea numărului de recurențe ale virusului.
  • Reducerea severității bolii în leziuni.

Măsurile terapeutice nu conduc la vindecarea completă a virusului, dar pot elimina simptomele neplăcute și pot reduce numărul de recăderi.

Este important! O femeie este obligată să contacteze ginecologul său la primele manifestări ale virusului. Eficacitatea tratamentului herpesului genital este foarte dependentă de tratamentul în timp util al pacientului în clinică. Cel mai mare procentaj de probabilitate pentru succes este observat în primele zile după erupție cutanată.

Principiul de bază în tratamentul bolii este terapia antivirală (utilizarea medicamentelor antierpice).

În lupta împotriva virusului, preparatele cu substanța activă sunt bine adaptate:

Dozajul și alegerea acestor medicamente, precum și momentul sarcinii, când pot fi utilizate, pot fi determinate numai de un medic! Nu încercați să vă tratați.

Cea mai populară substanță este aciclovirul. Drogurile bazate pe acesta luptă activ aproape toate tipurile de herpes. Pe baza ei există multe medicamente. Cel mai faimos dintre ei este Zovirax .

unguent cu aciclovir Dar există o mulțime de alte puțin mai puțin cunoscute, dar absolut nu inferioare în calitate. De exemplu, Gerpevir, Acik, Virolek și mulți alții.

Studiile au arătat că substanța activă aciclovir, deși penetrează prin placentă, dar nu provoacă în niciun fel o muncă prematură.

Pentru lubrifierea zonei afectate, folosind creme cu un aciclovir sau un unguent oxolinic .

În timpul infecției inițiale, medicul prescrie de obicei Valaciclovir la o doză de 500 mg, de două ori pe zi. Cursul necesar de tratament este de 10 zile.

Dacă a apărut o recădere, tratamentul va fi mai aprofundat:

  • Aciclovir la o doză de 200 mg, de 3 ori pe zi, 5 zile.
  • Crema, în cazul în care substanța activă aciclovir.
  • Durere de eliberare sub formă de spray sau cremă pe bază de lidocaină pentru durere severă.
  • În plus, o baie poate fi atribuită poziției de ședere cu adăugarea de mușețel, are un efect liniștitor.

Este important! Asigurați-vă că citiți instrucțiunile înainte de a utiliza medicamentul.

Nutriționiștii recomandă abandonarea ciocolatei în momentul bolii, deoarece provoacă activitatea virusului. Dar lizina, dimpotrivă, reține. Prin urmare, este de dorit ca dieta unei femei însărcinate să fie de pui, legume și fructe.

Cheia pentru sănătatea viitoarei mame și a copilului ei este o nutriție adecvată în timpul sarcinii, plimbări regulate în aerul proaspăt.

Adăugați un comentariu

E-mailul dvs. nu va fi publicat. Câmpurile obligatorii sunt marcate *
Comentariul va apărea pe pagină după ce a fost moderat.